One UI 5.1 of niet

Samsung werkte de afgelopen dagen heel wat tablets bij. De Galaxy Tab S7 en Galaxy Tab S8 krijgen de One UI 5.1 update, terwijl de Tab S7 FE het moet doen met slechts een nieuwe patch.

samsung galaxy tab s7 en s8 update naar One UI 5.1

Galaxy Tab S7 en S8 update: One UI 5.1

Op verschillende Samsung telefoons was de eerste uitrol van One UI 5.1 in februari geen onverdeeld succes. Verschillende bugs doken op, en het wachten is eigenlijk nog op nieuwe updates die de rimpels weer glad strijken. Toch lijkt Samsung op sommige apparaten wel degelijk vertrouwen te hebben in de nieuwe software. Niet alleen verscheen gisteren One UI 5.1 op de Galaxy A52. Ook een aantal tablets werden de afgelopen dagen bijgewerkt.

Zo verscheen dus de grote update op de Galaxy Tab S7 en Galaxy Tab S8. Van de laatste gaat het in eerste instantie om de Wi-Fi versie van de Ultra – alle 5G-varianten kwamen al ruim een week eerder aan de beurt. Firmwareversie XXU3BWB4 doet hetzelfde wat firmwareversie XXU2DWB2 op de Galaxy Tab S7 (Plus) doet: de patch van februari installeren, én One UI 5.1.

De vernieuwingen in One UI 5.1 bespraken we al eens. De belangrijkste toevoegingen: de nieuwe Batterij widget, het Familiealbum, en de optie verschillende achtergronden in te stellen voor verschillende Standen. Maar check vooral de volledige, bijgevoegde changelist op je eigen tablet voor nog veel meer veranderingen.

De One UI 5.1 changelist op de Galaxy Tab S7+ (dank, Jan!)

Installatie

De One UI 5.1 update is inmiddels dus beschikbaar op alle Tab S8 modellen met 5G, en op de Wi-Fi versie van de Ultra. De andere Wi-Fi varianten volgen waarschijnlijk op zeer korte termijn. Daarnaast kun je de update installeren op alle Tab S7 en Tab S7+ modellen in Nederland en België.

Wacht je – in het licht van de bugs op sommige telefoons – liever nog even met de installatie? Zet dan in Instellingen -> Software-update de optie Automat. downloaden via Wi-Fi uit, zodat jouw apparaat ‘m niet vanzelf binnenhaalt. Is de download bij jouw al gestart? Breek deze dan gewoon weer af, of tik simpelweg niet op installeren, en negeer ‘m voor nu. Mochten er ook op de tablets belangrijke bugs in de software zitten, zal Samsung deze vast in de loop van de komende tijd fixen met nieuwe bugfix-updates.

Galaxy Tab S7 FE update februari

En dan is er nog de Galaxy Tab S7 FE. Ook deze krijgt een update mét de patch van febuari. Echter, op deze tablet maakt One UI 5.1 nog geen deel uit van het pakket. Het resultaat: een 263 MB grote update naar firmwareversie

En dan is er nog de Galaxy Tab S7 FE. Ook deze krijgt een update mét de patch van febuari. Echter, op deze tablet maakt One UI 5.1 nog geen deel uit van het pakket. Het resultaat: een 263 MB grote update naar firmwareversie

En dan is er nog de Galaxy Tab S7 FE. Ook deze krijgt een update mét de patch van febuari. Echter, op deze tablet maakt One UI 5.1 nog geen deel uit van het pakket. Het resultaat: een 263 MB grote update naar firmwareversie T733XXU2CWB1.

Of het met de genoemde bugs te maken heeft dat de Tab S7 FE de nieuwere versie van de One UI interface nog niet krijgt, durven we niet te zeggen. Het kan, maar de reguliere Tab S7 krijgt de update wel. In ieder geval is duidelijk dat de Tab S7 FE vroeg of laat wel degelijk ook versie 5.1 krijgt – maar deze week nog niet.

De februari update op de Galaxy Tab S7 FE (dank, Sander!)

Next Post

FOSDEM 2023: An Open-Source Conference, Literally

Wed Mar 1 , 2023
Every year, on the first weekend of February, a certain Brussels university campus livens up. There, you will find enthusiasts of open-source software and hardware alike, arriving from different corners of the world to meet up, talk, and listen. The reason they all meet there is the conference called FOSDEM, […]
FOSDEM 2023: An Open-Source Conference, Literally

You May Like

About

muryou-erogazou.net provide by The top global media Technology, Gadget, Website, SEO, Internet Marketing,Digital marketing.