Samsung Galaxy S10 serie krijgt update van maart

De maart update rolt vandaag binnen op de Samsung Galaxy S10, S10+, en S10e. Is dit een van de laatste updates voor deze toestellen?

samsung galaxy s10 update maart 202

Galaxy S10 update maart 2023

Een van de oudgediende Samsung telefoons die op dit moment nog netjes updates ontvangt is de Galaxy S10. De Galaxy S10e krijgt ze om onduidelijke reden nog maandelijks, maar ook de S10 en S10+ worden nog mooi op tijd bijgewerkt. Echter, de update die de toestellen vandaag krijgen brengt een cruciale vraag met zich mee.

Voor de S10, S10+, en S10e staat nu namelijk een update klaar naar firmwareversie G97*FXXSGHWC1. De download is net geen 190MB zwaar, en brengt de beveiligingspatch van maart. Daarin zitten zo’n 40 fixes van Google voor het Android systeem, en 23 van Samsung voor de One UI software. Dat is mooi en zinvol, en de moeite van het installeren waard.

Wat opvalt is dat de vorige update voor de S10-serie in januari kwam – nog geen twee maanden geleden. En dat, terwijl de toestellen sinds april vorig jaar officieel één keer per kwartaal bijgewerkt worden. Waarom komt de nieuwe update zo snel?

Is het de laatste?

Een blik op de kalender verklapt misschien het antwoord op deze vraag. De Galaxy S10 verscheen begin maart 2019 op de Nederlandse markt. Yep, dat is inmiddels vier jaar geleden. Vier jaar is ook de periode dat Samsung lange tijd haar toptoestellen van updates voorzag. Pas vanaf de Galaxy S22 werd dit verlengd naar vijf jaar. Al begin 2019 voorspelden wij daarom dat de beveiligingsupdates voor de S10-serie tot het voorjaar van 2023 zullen blijven komen.

Het is nu dus bijna exact vier jaar geleden dat Samsung de Galaxy S10-serie uitbracht. Het is dus goed mogelijk dat de update van vandaag de laatste – of tenminste één van de laatste – officiële firmware-updates voor de toestellen is. Samsung zelf bevestigt dit nog niet. De S10, S10+, en S10e staan op dit moment (10 maart, zie HIER) nog op de lijst met telefoons die ieder kwartaal een update krijgen. Maar… dat kan ieder moment veranderen.

Pas wanneer Samsung de toestellen daar van die lijst haalt, weten we zeker dat de originele Galaxy S10-serie aan het einde van de support-periode is gekomen. Maar de ‘onverwachte’ update van vandaag kan een teken zijn dat dit inderdaad spoedig gaat gebeuren.

En de Galaxy S10 Lite?

Eerder deze week schreven we al dat de Galaxy S10 Lite vanaf nu niet meer maandelijk updates ontvangt. Dat toestel verscheen bijna een jaar ná de andere S10-modellen, en krijgt dus ook langer updates. Dus ook al de ondersteuning voor de S10, S10+, en S10e ophoudt, de update voor de S10 Lite blijven nog een jaar komen – per kwartaal.

(Dank, Michiel en Jos!)

Next Post

Videos Teach Bare Metal RP2040

Fri Mar 10 , 2023
When we write about retrocomputers, we realize that back in the day, people knew all the details of their computer. You had to, really, if you wanted to get anything done. These days, we more often pick peripherals and just assume our C or other high level code will fit […]
Videos Teach Bare Metal RP2040

You May Like

About

muryou-erogazou.net provide by The top global media Technology, Gadget, Website, SEO, Internet Marketing,Digital marketing.