zo krijg je ‘n nog betere accuduur

Je kunt van alles doen om de batterij van je Samsung Galaxy S23 nóg meer uithoudingsvermogen te geven. Maar met een paar snelle instellingen kom je al een heel eind.

Samsung Galaxy S23 (e.a.) batterij tips: accuduur verlengen

Galaxy S23 batterij tips

Een van de grootste voordelen van de Snapdragon 8 Gen 2 processor in Samsung’s nieuwe Galaxy S23 is niet de snelheid. Zoals we in onze Galaxy S23 (Ultra) review concludeerden, is het vooral de accuduur die hier de grootste indruk maakt. Waar Zuid-Koreanen bij de A-serie al langer reclame maken met ‘two-day battery life’, is dit eindelijk ook van toepassing op high end telefoons. Naja, met de gebruikelijke gematigde gebruikspatronen, uiteraard. Twee dagen gamen blijft in ieder universum een utopie, uiteraard.

Natuurlijk kun je ook van jouw Galaxy S23 de accuduur verlengen door aan wat knoppen te draaien. Of beter gezegd: met wat slimme aanpassingen in je Instellingen. Sommige daarvan zijn specifiek voor de Galaxy S23-serie, maar de meeste kun je ook prima op een andere Galaxy toepassen. En natuurlijk, je kunt nog veel meer doen om iedere microwatt aan energie te besparen, maar eerlijk is eerlijk: is er een grens aan wat echt nuttig is.

Dus, zonder verder gedoe:

Prestatieprofiel aanpassen

Een van de weinige tips hier die niet op de meeste andere Samsung telefoons werkt, maakt gebruik van de Prestatieprofiel feature van de Galaxy S23. Alleen de Z Fold 4 en Z Flip 4 hadden deze optie al – en nu dus ook de S23-serie.

Ga via de Instellingen naar Batterij en apparaatonderhoud en kies daar de Batterij. Scroll omlaag en tik op Meer batterij-instellingen. Onder het kopje Prestatieprofiel kun je nu kiezen voor Licht. Jouw Galaxy S23 wordt nu niet functioneel beperkt, maar legt bij de optimalisatie simpelweg meer nadruk op koeling en energieverbruik.

Let op: de instellingen in het Prestatieprofiel beïnvloeden NIET hoe jouw Galaxy S23 omgaat met games. Dus zelfs in de Licht stand kan je telefoon toch alle registers opentrekken om een spel zo goed mogelijk te draaien. Voor de prestaties zijn gaming aan te passen ga je in de Game Launcher app via Meer naar Game Booster. Daar vind je de optie Game-optimalisatie waar je kunt kiezen tussen Prestaties (zo krachtig mogelijk), Standaard (gebalanceerd) en Batterijbesparing (zo zuinig mogelijk).

Spaarstand

Wil je meer energie besparen en vind je het niet erg om wat rigoreuzer te werk te gaan? Check dan de Spaarstand. Als je je vinger wat langer op het icoontje legt, dan krijg je direct alle opties te zien. Je kunt zelf kiezen wat je allemaal beperkt als je Spaarstand inschakelt. Zo kun je bijvoorbeeld het Always on Display uitschakelen, de snelheid van de processor beperken tot 70% van het maximum, en je schermhelderheid 10% dimmen.

De optie om 5G uit te schakelen is misschien wat overdreven – zeker als je gewoon geld betaalt voor je 5G-abonnement. En met de mogelijkheid Apps beperken en Startscherm kun je zelf experimenteren, mocht je er behoefte aan hebben.

Het ‘slimst’ is de verborgen optie. Tik rechtsboven op de drie puntjes en kies Aangepaste spaarstand. Je laat het dan aan jouw Galaxy over om te bepalen welke aanpassing voor jouw gebruikspatronen het meest zinvol zijn.

Wil je toch even een potje high-end-gamen? Dan schakel je de Spaarstand snel weer uit via de snelkoppeling op het meldingenscherm.

Standaard vernieuwingsfrequentie: 60 Hz

Een andere manier om de accuduur van jouw Galaxy S23 duidelijk te verbeteren vind je in de Display instellingen. Als je bereid bent een beetje van de ultravloeiende gebruikerservaring op te geven, kun je flink wat accuduur winnen door onder Vloeiende beweging te kiezen voor Standaard.
De telefoon ververst het scherm nu met maximaal 60 Hz in plaats van 120. De levert een energiebesparing op – afhankelijk van wat je zoal doet met je telefoon – van maximaal 20%.

Schakel Wi-Fi en Bluetooth uit als je het niet gebruikt

Ben je niet op pad met draadloze oortelefoontjes, horloges, of andere Bluetooth-accessoires, schakel Bluetooth dan gewoon helemaal uit. Dat geldt ook voor de Wi-Fi verbindingsoptie. Weet je dat je voorlopig niet geen Wi-Fi netwerk gaat gebruiken? Schakel Wi-Fi dan gewoon uit.

Samsung Galaxy S23 batterij tips: Wi-Fi en Bluetooth uitschakelen

Zet je scherm wat minder fel

Een van de puntjes die de Spaarstand ook aanpast is de Schermhelderheid van jouw Galaxy (S23). Maar je kunt dit ook prima zelf, handmatig, doen. Daarvoor is er de balk in het Quick panel. Om sneller altijd handmatig de helderheid te regelen zorg je er eerst voor dat deze altijd getoond wordt op het meldingenscherm. Veeg daarvoor het gehele Quick panel in beeld – twee naar omlaag vegen – en tik vervolgens op de drie puntjes rechtsboven. Kies nu Lay-out Quick panel. Onder het kopje Schuifregelaar helderheid stel je nu Altijd weergeven in.

Of je wel of niet Aanpasbare helderheid aan hebt staan, met de balk regel je handmatig altijd de relatieve helderheid van je display. Schuif ‘m naar links, en deze wordt donkerder. Toestellen als de Galaxy S23 hebben een scherm dat enorm helder kan worden als het nodig is. Maar op die manier verbruiken ze ook enorm veel energie. Met de regelaar houd je zelf een beetje greep op hoe fel het display echt wordt.

Gebruik de Donkere stand

Nu belanden we langzaam op het gebied van tips-die-een-heel-klein-beetje-kunnen-helpen. Maar wie het kleine niet eert, die haalt ook nooit het maximale uit de batterij van zijn of haar Galaxy S23. Dus je kunt tenminste nog kiezen voor het gebruik van de Donkere stand.

Je schakelt deze ook via het Quick panel in. Menu’s worden nu donker, en verbruiken minder energie. Dat is nu eenmaal hoe een AMOLED-beeldscherm werkt: als alles zwart is, wordt er geen energie verbruikt. Daarom geldt dat donkerder altijd zuiniger is.

Als je nu denkt ‘wacht, dan kies ook voor een zwarte achtergrondafbeelding!’ dan snap je precies hoe de vork in de steel zit. Om het makkelijk te maken vind je HIER een efficiënte zwarte achtergrondafbeelding.

Hou een oogje op je apps

Als de accu van jouw Galaxy S23 opeens veel sneller leegloopt dan eerder, is een applicatie mogelijk de oorzaak. Bedenk: welke apps heb je de laatste tijd geïnstalleerd? Je kunt eventueel zelf checken welke apps de meeste energie opslurpen via Instellingen -> Batterij en apparaatonderhoud -> Batterij. Tik op Details weergeven om te zien welke apps de meeste energie gebruikten sinds de laatste volledige laadcyclus. Ook kun je kiezen voor de statistieken van de afgelopen zeven dagen.

Bedenk wel: niet iedere app die bovenin de lijst staat is verdacht. Zit je de hele dag op Facebook? Dan is het niet raar dat die app de meeste energie slurpt. Let dus ook op hoeveel tijd je een bepaalde app gebruikt, om in te schatten of het verbruik problematisch. Om dit makkelijk te maken, toont het overzicht dus ook direct hoeveel uur een app Actief was.

Meer Galaxy S23 batterij tips?

Zoals gezegd, zijn er uiteindelijk nog veel meer manieren en kleine optimalisaties die kunnen bijdragen aan het verlengen van de batterijduur van jouw Galaxy S23 of andere Samsung telefoon. Wat doe jij om het verbruik te verlagen? Zijn er nog significante opties die wij vergeten zijn? Het is tenslotte vrijdag, en de koffie was al snel op, vandaag.

Galaxy S23 aanbiedingen

Next Post

Computers For Fun | Hackaday

Sat Mar 11 , 2023
The last couple years have seen an incredible flourishing of the cyberdeck scene, and probably for about as many reasons as there are individual ’deck designs. Some people get really into the prop-making, some into scrapping old tech or reusing a particularly appealing case, and others simply into the customization […]
Computers For Fun | Hackaday

You May Like

About

muryou-erogazou.net provide by The top global media Technology, Gadget, Website, SEO, Internet Marketing,Digital marketing.